Vaganje Dokaza

   Jedna interesantna činjenica:  Jedan lzostavljeni sat spavanja povećava broj saobraćajnih nezgoda za osam procenata dok ih jedan dodatni sat spavanja, smanjuje za osam procenata. Efikasnost vaše vožnje nakon što ste oko 18 sati bili budni, biće gotovo ista kao da vozite nakon konzumiranja dva alkoholna pića. Ako ste bili budni 24 sata, efikasnost vaše vožnje se pogoršava prema ekvavilentu vožnje nakon konzumiranja 4-6 pića. Optimalno dobra efikasnost, postiže se tek nakon devet sati redovnog, noćnog spavanja.

   Sveto Pismo takođe uči da su duhovni i fizički odmor toliko esencijalni za čovekovu sreću, da je Bog izdvoijo sa strane sveti dan u tu svrhu prilikom Stvaranja i zapovedio ljudima ga se “sećaju” (

‘ data-html=”true”>2.Mojs.20:8-11).

Istina o suboti se pojavila u sred naročitog napada tokom prethodnih godina, jer đavo zna da su sve veze ljubavi, negovane u okruženju kvalitetnog vremena. Subotu je Bog tako dizajnirao, da bude načelo kvalitetnog vremena sa našim Iskupiteljem i Tvorcem.  Iskrivljavanjem ili ukidanjem tog svetog vremena,  đavo je pokušao da naruši vezu ljudi sa njihovim Spasiteljem.

Danas postoji mnogo intenzivnih diskusija o tome, koji je dan ispravna Biblijska subota i da li je to ili ne uopšte važno.

Postoje samo dva dana u sedmici za koje se danas raspravlja o postojanju Hrišćanskog odmora, sedmi dan – subota i prvi dan – nedelja. U Bibliji, svi dani u sedmici imaju nazive. Centralno ime bila je subota koja znači “odmor”. Zatim dolazi “prvi dan nakon subote”“drugi dan nakon subote” i tako sve do šestog dana, koji se zvao “dan pripreme” (